Tips & vedlikeholdsråd

Baderomsmøbler

 • Dimensjonene mellom håndtakenes skruehuller er standard, hvilket gør at du enkelt kan bytte de til andre håndtak hvis du vil
 • Møblene foruten de minste er samlet ved levering
 • Langsomt lukkende dører og skuffer er standard
 • Vi har 3 forskjellige overflater. Ekte trefinér, fire ganger lakkert overflate eller kvalitetsfolie

Tips og ting du skal tenke på

Velg den riktig vannlås – Det findes mengder av forskjellige vannlås, men det er ikke alle som passer til våres produkter. Velg derfor en vannlås med lav innbyggingshøyde eller velg våres for å være sikker.

Velg riktig blandebatteri – Tenk på at blandebatteri har forskjellige vinkler som kan være egnet til forskjellige servanter. Hvis du har høyt vanntrykk og ditt blandebatteri har skrått vannutløp, vil vannet sprute over kanten på servanter som ikke er dype. Da skal du velge et blandebatteri med loddrett vannutløp.

Valg av belysning – Finnes det andre lyskilder i rommet? Behøver du stemningsbelysning eller sterk belysning?

IP-klasse – For elektrisk utrustning i krevende miljøer, hvor fukt og vann kan trenge inn, er en god beskyttelse ytterest viktig. Forskellige våtromssoner i badeværelset behøver forskjellige former for beskyttelse, dette kalles IPklasser. Forhør deg hos din elektriker.

Montering på vegg – Hvis du bygger nytt skal du tilpasse dusjprofilene til tunge svingdører. Bruk alltid korrekte plugger som passer til veggens materiale.

I hvilken høyde skrues møblene opp på veggen? Du bestemmer selvfølgelig selv hvilken høyde du monterer produktene på, men standard-høyden ligger på 850 mm målt fra gulv til overkant av vasken.

Støpsel i skuffene – Å montere et støpsel i skuffene eller bak skapdøren er ofte en god og funksjonell løsning.

Benkeplater i eik – Har du benkeplate i eik, bør du regelbundet smøre den med olje, for at motstå vannskader.

Rengjøring

Rengjør med en fuktig klut, bruk milde rengjøringsmiddel efter behov. Unngå produkter med en slipende effekt, syre og ammoniakk. Møblene er produsert i vannavvisende materiale, dog tåler de ikke direkte vannkontakt i lengre tid. Ved montering nært et badekar eller en dusj må det finnes en badekarsvegg, dusjvegg eller annen form for avskjerming.


Servant

Porselen er et ”levende” materiale som har visse toleranser. Det finnes ikke to porselensvasker som er 100% like.

Tips

Tenk på at visse porselensvasker ikke har overløp, derfor finnes det  bunnventiler med og uten overløp.

Rengjøring

Servant i porselen
Bruk en myk klut og rengjøringsmiddel med PH-verdi under 8. Ved generell missfarging, bruk sitronsyre. Fjern kalkflekker med 45-55% eddik, gni med en myk klut, vent en stund å skyll så av. Unngå alle midler med slipende effekt, syrer og skuremidler.

Servant i betong
Betong er et rustikk materiale med naturlige variasjoner i farge og overflate. Servantens innside er forseglet for å lukke porene og gjøre overflaten mer motstandsdyktig mot flekker. Følg anbefalingene for produktet du har valgt. Tørk bort vanndråper etter bruk med en myk klut, for å unngå kalkbelegg. I stående vann kan det oppstå mørke områder som forsvinner etter noen timer når vannet er fjernet. Utsett ikke servanten for vann med en høyere temperatur enn 60°C eller rask temperaturendring. Rengjør servanten med en fuktig klut og eventuelt litt fortynnet vaskemiddel. Unngå rengjøringsmidler og produkter som inneholder slipemidler, syrer, ammoniakk, aceton eller andre kjemikalier ( f. eks skurepulver, hårspray, hårfarge, blekemiddel, hårfjerning og neglelakkfjerner etc.). Skulle noen av de ovennevnte midler havne på servanten bør dette fjernes umiddelbart for å unngå skade.


Dusjvegger

 • Herdet sikkerhetsglass
 • De svingbare dørene har alltid løftehengsler som løfter 5 mm ved åpning og lukking
 • Dusjer med hjul har alltid fjærbelastning samt kulelager
 • Dushjørner er alltid utrustet med magnetlister av høy kvalitet for tett stenging

Tips

 • Hvis gulvet ikke slutter nok kan man køpe høyere gulvlister
 • Om du har utenpåliggende rør og skal montere den faste dusjveggen NORO Frost DV finnes det en ekstra aluminiumsprofil som du kan kjøpe til
 • Vær nøye med å montere veggprofilene loddrett, det vil forenkle resten av installasjonen

Rengjøring

For enkelt vedlikehold kan bilvoks brukes på innsiden av glasset 1–3 ganger i året. Bilvoks gir en overflate som gjør att vannet renner av lettere og forhindrer dermed kalkflekker. Ved kalkflekker, bruk en fuktig klut og rengøringsmidler med PH-verdi under 8. Ved generelle misfarginger kan du bruke sitronsyre. Fjern kalkflekker med 45-55% eddik, gni med en myk klut, vent en stund og skyll så av. Unngå alle midler med slipende effekt, syrer og skuremidler.


Badekar

Våre badekar er laget av støpemarmor, sanitærakryl eller emalje.

 • Det som kjennetegner støpemarmor er at materialet holder på varmen lengre, og at det holder formen
 • Sanitærakryl er et materiale som er holdbart og lett å rengjøre
 • Emaljebadekarene er fremstillt af formpresset stål som deretter emaljeres for å få sin harde overflate som er så praktisk
 • Samtlige badekar leveres med bunnventil og avløpsrør

Tips

Juster badekarets føtter slik at det ikke oppstår problemer når det belastes. Tenk på at det finnes fine løsninger som badekarsvegger i glass om du vil kombinere dusj og badekar.

Rengøring

Badekar i sanitærakryl
Rengjør med fuktig klut og et mildt rengjøringsmiddel. Om du vil ha en fin glans kan du bruke polermiddel eller bilvoks. Hvis du bruker det får du et flott badekar. Unngå alle midler med slipende effekt, syrer, ammoniakk og kaustisk soda.. Bruk av desse kan lage riper i karet.

Badekar i støpemarmor
Støpemarmor har en beskyttende hinne som kalles gel-coat. Så lenge denne hinnen er intakt har du et flott og fint badekar. Rengjør derfor med en fuktig klut med et mildt rengjøringsmiddel. Hvis du vil ha en fin glans kan du bruke polermiddel eller bilvoks. Unngå alle midler med slipende effekt, syrer, ammoniakk og kaustisk soda.. Bruk av desse kan lage riper i karet.

Badekar i støpemarmor
Støpemarmor har en beskyttende hinne som kalles gel-coat. Så lenge denne hinnen er intakt har du et flott og fint badekar. Rengjør derfor med en fuktig klut med et mildt rengjøringsmiddel. Hvis du vil ha en fin glans kan du bruke polermiddel eller bilvoks. Unngå alle midler med slipende effekt, syrer, ammoniakk og kaustisk soda.. Bruk av desse kan lage riper i karet.