Vannbobler i vaskemaskinen på badet

Vask vannbesparende - Tips til en Street-ing

Vi har en rekke hverdagstips – ideer til hvordan du kan gjøre hverdagen på badet litt bedre og ikke minst triveligere. Hvordan man kan vaske klær mer økonomisk, redusere klessvinnet og den beste oppskriften på en økologisk avokadoansiktsmaske, for å nevne noe.

Vask vannbesparende og reduser klessvinnet!

Vi i Noro Badrum har en etablert miljøpolicy der vi allerede på idéstadiet tenker på hver kjemiske komponent, og vi velger de mest effektive transportmåtene for å kunne gi deg et miljøvennlig baderomsmøbel. Les mer om hvordan vi arbeider med miljøspørsmål her.

Tips!

Hvordan kan du tenke på miljøet i hverdagen og samtidig spare tid og penger? Her kommer noen enkle tips til hvordan du kan vaske miljøsmart.

Bruk vaskepose

Ta hånd om klærne, og reduser klessvinnet. Vaskemaskinen sliter på klærne. Mindre plagg som strømpebukser, undertøy, BH-er osv. kan lett vikle seg inn i eller feste seg i trommelen eller utløpet. Legg dem i en vaskepose, og du holder dem atskilt fra de større plaggene. Da sparer du også tid når du skal tømme maskinen.

Forbered før vask

Du kan også beskytte klærne mot slitasje ved å vrenge dem før du legger dem i maskinen. Jeans er ekstra følsomme og mister lett fargen og formen. De skal egentlig ikke vaskes oftere enn én gang i kvartalet og bør vaskes på vrangen. Knepp igjen knapper og lukk glidelåser og borrelåser på klær som har dette. Glem ikke å tømme lommene!

Vask på lavere temperatur, og fyll maskinen

Sorter klærne etter farge og hvor mange grader plagget tåler, avhengig av om det er bomull, ull og silke. Når du vasker på lavere temperatur, vasker du miljøsmart og skåner samtidig klærne. Fyll også maskinen maksimalt for å redusere vannmengden per plagg og vask. Hvis du har enkelte plagg som skal vaskes på 30 grader, bør du blande og legge dem inn sammen med plagg som skal vaskes på 40 og 60, og stiller inn maskinen på 30 for å få fylt hele maskinen.

Nyttvasket klær

Fyll maskinen maksimalt for å redusere vannmengden per plagg og vask.

Vaskemiddel og skyllemiddel

Bruk helst miljøvennlig vaskemiddel som er svanemerket, men ta ikke for mye vaskemiddel. Det er lett å ta mer vaskemiddel enn det som egentlig trengs. Det er ikke bra for miljøet og gjør at middelet ikke skylles helt ut av klærne. Doser etter hvor hardt/mykt vannet er der du bor. Les på baksiden av pakken.

Dropp skyllemiddelet! Det er praktisk talt unødvendig og skader materialer som goretex og elastan samt gjør visse tekstiler nuppete. Syntetiske stoffer kan derimot bli mindre statiske etter vask med skyllemiddel.

Tips! Hvis du har glemt å kjøpe vaskemiddel, kan du bruke Yes oppvaskmiddel. Det sliter ikke, er bedre for miljøet og rimeligere. En spiseskje er nok!

Lufttørk i stedet for å tørketromle

Har du plass til et tørkestativ på badet? Kanskje i dusjen eller om du kan trekke en snor over badekaret? Da bør du lufttørke klærne i stedet for å tørketromle, og du vil redusere kostnadene. Du sparer flere tusen i året på strømkostnader. Visste du at en tørketrommel bruker fire ganger så mye strøm som en vaskemaskin? Dessuten slites klærne raskere.

Gutt utendørs i badekar fra Noro

NORO baderomsmøbler. Ideer til baderommet

Har du plass til et tørkestativ på badet? Kanskje i dusjen eller om du kan trekke en snor over badekaret? Da bør du lufttørke klærne i stedet for å tørketromle, og du vil redusere kostnadene. Du sparer flere tusen i året på strømkostnader.

Vi vil gjerne gi deg hverdagstips og ideer. Hvordan kan du få hverdagen og tiden på badet til å bli litt bedre og ikke minst morsommere? For deg som er urban og bevisst på omgivelsene.